Wie, en waarom het zo leuk is…

DSC_4440Mijn naam is Addie Roetman en ik run mijn eenmanszaak Tekstaal sinds 1997. Ik hou van mijn vak, omdat het een mooi ambacht is, veel contact oplevert en afwisselend is.

Tekstschrijven is een mooi ambacht…

Als ik uw verhaal ken, zet ik de verhaallijnen uit en maak een structuur. Daarin schrijf ik uw tekst in passende stijl: zakelijk of persoonlijk, overtuigend of informatief. Grammatica en spelling zijn natuurlijk perfect op orde. Ook dat hoort bij het schrijfambacht.

Tekstschrijven is een communicatief beroep…

Als zelfstandig tekstschrijver werk ik veel alleen, maar de basis is altijd communicatie:

  • met mijn opdrachtgevers over onderwerp, doelgroep, doel en omvang van de tekst;
  • met mensen die ik interview, meestal over onderwijs, kinderopvang of zorg;
  • met collega-tekstschrijvers met wie ik samenwerk aan grote opdrachten.

Tekstschrijven is een afwisselend bestaan…

Schrijven in opdracht vergt snel schakelen. De ene week schrijf ik artikelen over het vmbo, de andere check ik standaardbrieven van een woningcorporatie op klantvriendelijkheid. Intussen neem ik misschien een interview af in de kinderopvang. En komt er tussendoor een beleidsrapport ter redactie, dan lees ik me in en klaar ook die klus.